Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γαλλοβρετανικές κόντρες...

Θα μπορούσε ποτέ ένας υπουργός πρωτοστάτης στην επιβολή φιλομονοπωλιακών μέτρων να βγει και να ...κάνει παρατήρηση σε συναδέλφους του που ζητούν μείωση των φόρων για τις εταιρείες; Θα μπορούσε.

Ετσι, μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις του Βρετανού ομολόγου του περί μείωσης του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων (κάτω από 15%), ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μανουέλ Μακρόν, του τη βγήκε ...από «αριστερά». «Αυτό που πραγματικά αναμένεται από τη βρετανική κυβέρνηση είναι ανακοινώσεις για τα συμπεράσματα που αντλούν από την ψήφο του βρετανικού λαού. Προσωπικά, δεν έχω την εντύπωση πως το πρώτο συμπέρασμα είναι η μείωση των φόρων...».

Τα λέει αυτά ο υπουργός που, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, δίνει ρέστα για να εγκριθούν μέτρα που ουσιαστικά καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν κι άλλο τις απολύσεις, «ελαστικοποιούν» κι άλλο τους μισθούς. Τέτοια είναι η αφοσίωσή του στις ...ανάγκες του λαού, που όταν (πρόπερσι) επιστρατεύτηκε το αντιδραστικό άρθρο του Συντάγματος για να προχωρήσει το «πακέτο Μακρόν», χωρίς καν έγκριση της Βουλής, τόνισε: «Δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο, ούτε και τα περιθώρια να ρισκάρουμε».

Η δυσαρέσκεια του Μακρόν για τη μείωση των επιχειρηματικών φόρων εξηγείται, βέβαια. Με τον ενθουσιασμό με τον οποίο οι Γάλλοι αστοί ξεφώνισαν από την πρώτη στιγμή: «Οι απογοητευμένοι του Σίτι να έρθουν στο Παρίσι!».

Οι ανακατατάξεις που το «σενάριο» Brexit φέρνει και στον επιχειρηματικό χάρτη ανοίγουν την όρεξη στους εκπροσώπους πολλών μονοπωλίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ