Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν θα συμμετάσχει σε Επιτροπή αποπροσανατολισμού για το χρέος

Δεν θα συμμετέχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συγκρότηση κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής «για το χρέος και την απομείωσή του», μέσα από την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να συσκοτιστούν οι πραγματικές ευθύνες για το δημόσιο χρέος και να νομιμοποιηθεί αυτό στη συνείδηση του λαού. Αυτό γνωστοποίησε, χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με επιστολή που απέστειλε χτες στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σημειώνεται ότι η πρόταση για τη σύσταση υποεπιτροπής που θα ασχοληθεί με τη διαμόρφωση προτάσεων για την «απομείωση» του χρέους αποφασίστηκε στις 25 Ιούλη από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με αιφνιδιαστική πρόταση του προέδρου της, Δ. Μπαλαούρα.

Τα άλλα κόμματα δεν έφεραν αντίρρηση, ωστόσο για να απαντήσουν και επίσημα θα περίμεναν πρώτα να κατατεθεί και γραπτώς η πρόταση του Δ. Μπαλαούρα για τη συγκρότηση της υποεπιτροπής και η πρόσκληση για τον ορισμό μέλους.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Θ. Παφίλης αναφέρει: «Σχετικά με το 2682/ 30-6-2016 έγγραφό σας θα θέλαμε να σας αναφέρουμε το εξής:

Η συγκρότηση υποεπιτροπής της Βουλής που αναφέρεται "Στο χρέος και την απομείωσή του" ουσιαστικά επιδιώκει τη νομιμοποίηση του χρέους στη συνείδηση του λαού, ο οποίος σε τίποτα δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Αφορούν στόχους του κεφαλαίου, ώστε οι όποιες ρυθμίσεις γίνουν να εξοικονομούν πόρους για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός μας θα συνεχίσει να ματώνει. Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, τα φορομπηχτικά μέτρα, η κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων που προωθείται ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψήφισαν από κοινού τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι δεν είναι μέτρα εφήμερα.

Ο λαός μας πλήρωσε την κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει να πληρώσει και την ανάπτυξη.

Επομένως, οι διαπραγματεύσεις για το χρέος δεν έχουν καμία σχέση με την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Για τους λόγους αυτούς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στη συγκρότηση αυτής της Υποεπιτροπής της Βουλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ