Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Στρατηγικές κατευθύνσεις» στήριξης του κεφαλαίου παρουσίασε η κυβέρνηση

Αύξηση αναμένεται και φέτος στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, με τα πρώτα στοιχεία να εμφανίζουν άνοδο των κρατήσεων από την πλειονότητα των αγορών - στόχων του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον κλάδο, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 4% έως και 30% ανά αγορά. Παράλληλα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζουν αύξηση 5% στις διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια, ενώ τα στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών δείχνουν, επίσης, αύξηση 5% των ξένων ταξιδιωτών.

Τα παραπάνω ανέφερε χτες η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των «στρατηγικών κατευθύνσεων προώθησης του ελληνικού τουρισμού», το οποίο έχει ως βασικό στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε 12μηνο ταξιδιωτικό προορισμό μέσω της ανάπτυξης του λεγόμενου «θεματικού τουρισμού». Παράλληλα, παρουσίασε το σχεδιασμό για το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού για την ενίσχυση του μεριδίου του από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Τα παραπάνω στοιχεία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τη συνεπακόλουθη αύξηση κερδών, κυρίως στους μεγάλους «παίκτες» του τουριστικού κλάδου, έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τον εσωτερικό τουρισμό, σύμφωνα με τα οποία 8 στους 10 Ελληνες δεν θα κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές φέτος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ