Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε με κατάθεση της αδερφής του Ρουπακιά

Με την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδερφής του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Συχνές ήταν οι απαντήσεις τύπου «δεν το ξέρω», «δεν ρώτησα να μάθω», «δεν ενδιαφέρθηκα», «δεν θυμάμαι». Η Χ. Ρουπακιά κατέθεσε ότι ήξερε μόνο όσα της είπε στο τηλέφωνο ο αδερφός της, στη μία το βράδυ της δολοφονίας, δηλαδή ότι τσακώθηκε με κάποιους και ότι τον έχουν στο Τμήμα. Στις 4 το πρωί είπε ότι επικοινώνησε με τη σύζυγο του Ρουπακιά, η οποία είπε πως «δεν ξέρουμε κι εμείς, τα βλέπουμε από το ίντερνετ».

Χ. Ρουπακιά: Χτύπησα κι εγώ στο ίντερνετ «επίθεση Αμφιάλη 17 Σεπτεμβρίου» και άρχισε να μου βγάζει...

Πρόεδρος: «Επίθεση στην Αμφιάλη» πώς σας ήρθε να γράψετε;

Χ. Ρουπακιά: Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκα, ασυναίσθητα το έγραψα.

Πρόεδρος: Μα, ποιο στοιχείο σάς έκανε να γράψετε «επίθεση στην Αμφιάλη»; Πώς ξέρατε ότι αφορούσε επίθεση που εμπλέκονταν ο αδερφός σας και δεν ήταν κάτι άλλο;

Στην προσπάθειά της να πείσει ότι ο αδερφός της είναι συζητήσιμος, οικογενειάρχης, ισχυρίστηκε ότι «ακόμα και το ψωμί το κόβει με το χέρι, δεν χρησιμοποιεί μαχαίρι». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Ρουπακιάς της είπε ότι «την ώρα που έφτασε με το αυτοκίνητο, δεν ξέρω πού, ήταν 4-5 άτομα που τον τραβήξανε έξω από το αυτοκίνητο και ο αδελφός μου πήρε το μαχαιράκι του και έκανε στο παιδί δύο γρατσουνιές...».

Πρόεδρος: Και οι γρατσουνιές αυτές τι αντίκτυπο είχαν;

Χ. Ρουπακιά: Απ' ό,τι διάβασα, να πεθάνει το παιδί.

Για το τι προηγήθηκε της δολοφονίας, η Χ. Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο: «Η νύφη μου μου είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Δήμου και του είπε ότι κάτι έχει συμβεί στην Τοπική, 11.00. - 11.30 ήταν, ξεκίνησαν να πάνε στην Τοπική. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».

Ισχυρίστηκε ότι είναι απλός ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, όπως και ο αδερφός της, και ότι παραβρέθηκε στις γνωστές συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά, στις Θερμοπύλες, στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Χαρακτηριστική ήταν, όμως, η ερώτηση της εφέτη Γ. Τσουλφόγλου, για το αν θα αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής για έναν απλό ψηφοφόρο...

Κληθείσα να αναγνωρίσει πρόσωπα από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία Φύσσα, αναγνώρισε τους Τσορβά, Καζαντζόγλου και Πατέλη, τους οποίους είχε αναφέρει προηγουμένως ως φίλους του αδελφού της.

Χτες, το μηχάνημα ελέγχου της εισόδου (της οδού Δέγλερη) στο Εφετείο «χτύπησε» και οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ένα άτομο είχε στο τσαντάκι του σουγιά με λάμα 5 εκατ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα χαρακτηριστικά του ατόμου παρέπεμπαν σε χρυσαυγίτη... Το άτομο συνελήφθη και προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ