Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία στο Εμπόριο αύριο Κυριακή

Στην 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, αύριο Κυριακή, συμμετέχει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και οργανώνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο να απεργήσει ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, αλλά και συνολικά ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνουν τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα.

«Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια των μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους», σημειώνει ο Σύλλογος και τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, να καταδικάσουν τον επιζήμιο και υπονομευτικό του ρόλο, που επιβεβαιώνεται και από τη στάση του απέναντι σε αυτή την απεργία.

«Αποποιείται κάθε ευθύνη που έχει για την κατάσταση στο κίνημα, την προκήρυξη απεργιών χωρίς απεργούς, την οργάνωση των εργαζομένων, ρίχνοντας ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία! Είναι χαρακτηριστική η στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στο ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, που προκηρύσσει απεργία την Πέμπτη 14/7/16 για την Κυριακή 17/7/16 εθιμοτυπικά, για να βγουν από την υποχρέωση, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο ενημέρωσης και κινητοποίησης του κλάδου», τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ