Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ριζοσπάστης»: Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης

Σε πλούσια συζήτηση, με τους φίλους και τα μέλη του Κόμματος να μεταφέρουν πείρα από την επαφή των συναδέλφων τους με τον «Ριζοσπάστη», εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 18/7 οι ΚΟ Μετάλλου της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου, στην αυλή του οποίου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, ήταν ανοιχτό από νωρίς, ώστε οι συμμετέχοντες να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για το περιεχόμενό του. Παράλληλα, στην είσοδο είχε στηθεί μια μικρή έκθεση, από την οποία με φωτογραφίες, ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του ΚΚΕ, κείμενα και στίχους αναδεικνυόταν ο ίδιος ο τίτλος της εκδήλωσης: «Ριζοσπάστης:Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εργάτες από εργοστάσια και μεγάλους χώρους δουλειάς είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν την πείρα τους από το πώς ο «Ριζοσπάστης» συνέβαλε σε μεγάλους αγώνες, όπως στην ηρωική 9μηνη απεργία της «Χαλυβουργίας», αλλά και να μιλήσουν για δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν στην καθημερινή μελέτη και τη διάδοση της εφημερίδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ