Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι δάσκαλοι που διδάσκουν

Μέρες που είναι, με τόσο πυκνές διεθνείς εξελίξεις, καλό είναι να καταγράφουμε τα «επιτεύγματα» εκείνων που η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ιεραρχεί ως συμμάχους της, και στο επίπεδο της «ανάπτυξης» και στο επίπεδο της «διεθνούς σταθερότητας». Εχει, για παράδειγμα, μια αξία να σημειώσουμε τι κατόρθωσε η «αριστερή» κυβέρνηση των Ολάντ - Βαλς σε έξι μόλις μέρες:

-- Να επιβάλει νέα, εξάμηνη αυτή τη φορά, παράταση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης» - είναι η τέταρτη παράταση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

-- Να επιστρατεύσει - για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες - αντιδραστικό άρθρο του Συντάγματος, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή των αντεργατικών ανατροπών χωρίς έγκριση από τη Βουλή.

-- Να ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία - Ιράκ αλλά και Λιβύη, εκφράζοντας θλίψη για στρατιώτες που σκοτώνονται στη διάρκειά τους, «πέφτοντας στο καθήκον», όπως σημείωναν.

Με λίγα λόγια, οι επιδόσεις των δασκάλων της ελληνικής κυβέρνησης είναι παραπάνω από άριστες στις αντιλαϊκές επιδιώξεις, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα σημειώνουμε γιατί σίγουρα είναι κι αυτά θέματα που θα συζητιούνται στα τραπέζια των «συμμαχιών του Νότου», όλων των εναλλακτικών σχημάτων συνεργασιών για την υπεράσπιση των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ