Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ως «ευκαιρία»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ενέταξε τη χτεσινή συζήτηση σε ένα γενικότερο εγχείρημα αναδιάταξης των αστικών θεσμών, που όπως είπε πρέπει να ξεκινήσει η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες, όπως τις ορίζουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Παρουσιάζοντας, μάλιστα, στο λαό ως «ευκαιρία» τη μεγαλύτερη εμπλοκή του στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο πλαίσιο της αναζήτησης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, επανέλαβε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης - όπως και μιας σειράς αστικών επιτελείων - ότι γεωπολιτικά η Ελλάδα είναι στην πιο ενδιαφέρουσα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θέση της, καθώς βρίσκεται σε ένα γεωπολιτικό χώρο που αποτελεί τη μόνη δύναμη σταθερότητας. Οτι είναι η μόνη χώρα που μπορεί να συνομιλεί με όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και να είναι «ρυθμιστής» σε μια ευαίσθητη περιοχή...

Για να πλασάρει στο λαό ως θετική την τέτοια επικίνδυνη εμπλοκή, έριξε το... τυράκι της διευθέτησης του ελληνικού κρατικού χρέους, που, όπως είπε, θα αποφασιστεί πριν τη λήξη της θητείας Ομπάμα, θέμα που καίει τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια για παραπέρα στήριξή τους.

Παραπέρα, είπε ότι μπορεί να υπάρξουν «συνθέσεις» στο κοινοβούλιο και να στηθούν κυβερνήσεις από 3 και περισσότερα κόμματα, με βάση, άλλωστε, και τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών δυνάμεων πάνω σε βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, όπως αποδεικνύουν τα κατά καιρούς κυβερνητικά κομπρεμί, παρά τις προηγούμενες κοκορομαχίες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες και επισκέψεις... (2022-04-07 00:00:00.0)
Με άξονα τα ευρωατλαντικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή (2022-03-29 00:00:00.0)
Εχω ένα όραμα... (2018-09-29 00:00:00.0)
Εχουν συνευθύνη (2016-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ