Κυριακή 31 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι έρευνες, οι διθύραμβοι του υπουργού...

Σκίτσο αρχείου
Σκίτσο αρχείου
Αν και κατακαλόκαιρο, ο υπουργός Εργασίας έστησε αποκριάτικο γλέντι και με τόνους διθυραμβικούς. Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φλεβάρης - Μάης 2016 εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Είναι, άραγε, τόσο σημαντική αυτή η έρευνα; Ας κρίνουν οι αναγνώστες και κυρίως οι άνεργοι. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο..!

Πάνω σε αυτές τις «συνταρακτικές αποδείξεις», ο υπουργός Εργασίας χτίζει το δικό του παραμύθι πως επιβεβαιώνονται «τα στοιχεία πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών που διαπιστώνουν μία σταδιακή, αλλά σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα μας». Προσθέτει και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τα οποία και αυτά «καταγράφουν τις προσλήψεις και τις απολύσεις στο σύνολο της οικονομίας, το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου ήταν το καλύτερο από πλευράς θετικού ισοζυγίου προσλήψεων, από το 2001» και έτσι «δένει η σούπα» της σωστής και φιλεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ