Κυριακή 31 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι πασαδόροι...

Στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού που ξεδιπλώνει ενάντια στο λαό η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της. Πέρα από τη βοήθεια μιας σειράς αστικών επιτελείων, παίρνει «πολύτιμες» πάσες και από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όχι φυσικά γιατί αυτά θέλουν να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα, και πολύ περισσότερο από τον πραγματικό του αντίπαλο, είναι συνολικότερη ανάγκη του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΝΔ: Την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος Τύπου της, Γ. Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε την περασμένη βδομάδα παρωδία τις διαδικασίες που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να παραπλανήσει και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα, η ίδια η ΝΔ συμβάλλει πολύπλευρα σε αυτήν ακριβώς την παραπλάνηση.

Συμβάλλει με την ίδια της την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, με την οποία παρουσιάζει ως υπεύθυνη για τα προβλήματα του λαού την... ατολμία της να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Συμβάλλει με την «αφωνία» της για ζητήματα πάνω στα οποία η αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων «βγάζει μάτι», όπως οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τις οποίες συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τις οποίες η ΝΔ δεν έβγαλε «κιχ», την ίδια ώρα που σηκώνει κοκορομαχίες για κάθε «βολικό» ζήτημα μακριά από την ουσία, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το σόου που στήθηκε την Τρίτη στη Βουλή με αφορμή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψαν μαζί με την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ