Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτούμε παιδικούς σταθμούς δημόσιους και δωρεάν για όλα τα παιδιά

Διαμαρτυρία, χτες, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και δωρεάν, για όλα τα παιδιά απαίτησαν δεκάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και συγκεντρώθηκαν, χτες το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσά τους μητέρες που είδαν την αίτησή τους στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) να απορρίπτεται με την αιτιολογία: «Δεν δικαιούστε voucher λόγω κάλυψης των κονδυλίων». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθήνας.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και το αίτημα της ΟΓΕ για συνάντηση, κανένας εκπρόσωπός του δεν μπόρεσε να δεχθεί την αντιπροσωπεία των φορέων. Τη στάση του υπουργείου και την πολιτική που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατήγγειλε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Οπως τόνισε, η δράση των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ για το ζήτημα των παιδικών σταθμών θα συνεχιστεί σε κάθε Δήμο και γειτονιά, αλλά και με νέα παρέμβαση στο υπουργείο, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή.

Εκτός από τα 48.000 παιδιά που «κόπηκαν» από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, καθώς και εκείνα οι γονείς των οποίων δεν είχαν καν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση σε αυτό, χωρίς θέση στους σταθμούς κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα και βρέφη και νήπια που πήραν το «voucher», αφού υπάρχουν περιοχές όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη διαθεσιμότητα δομών και θέσεων. Επιπλέον, δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις των γονιών που καλούνται να πληρώσουν πρόσθετα ποσά στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, παρότι εγγράφουν τα παιδιά τους σε αυτούς μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ. Πρόσθετες δραστηριότητες για τα παιδιά, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε σχέση με τους δημοτικούς σταθμούς και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες επιστρατεύονται για να καλέσουν τους γονείς - δικαιούχους του «voucher» να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε χτες και στο Δήμο Βόλου, από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ) και πρωτοβάθμια Σωματεία. Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών, του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, του Συνδικάτου ΟΤΑ, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Επισιτισμού. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του δήμου, ο οποίος δεν έδωσε απαντήσεις στα καίρια αιτήματα και διεκδικήσεις των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ