Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαβουλεύσεις προετοιμασίας ενόψει ΔΕΘ

Τις εξελίξεις και την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εξέτασε σε συνεδρίασή της χτες η Συντονιστική Ομάδα Κοινοβουλευτικού Εργου της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επικαλείται το ΑΠΕ, όσον αφορά τη γενική πορεία της χώρας η ΝΔ διαπίστωσε την κατάσταση, εκτιμώντας τα αυτονόητα, ότι δηλαδή «τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων» και πως η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση.

Γίνεται φανερή απ' τις διαρροές στον Τύπο η προσπάθεια της ΝΔ να εμφανιστεί σαν εκπρόσωπος του λαού που χειμάζεται. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι ο λαός υποφέρει από τα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τα οποία εφάρμοσαν τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Ετσι, όταν μιλά για «σφαγιαστική φορολογία», στην πραγματικότητα αυτό για το οποίο «καίγεται» η ΝΔ είναι η εξασφάλιση μεγαλύτερων περιθωρίων κρατικής στήριξης του κεφαλαίου και η παροχή ακόμα περισσότερων φορολογικών προνομίων προς αυτό.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκφράστηκε η εκτίμηση πως τέτοια θέματα που «σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν». Μιλά δηλαδή για έναν αποπροσανατολισμό στον οποίο συστηματικά συμβάλλει και η ΝΔ, επιχειρώντας να συσκοτίσει την αντιλαϊκή στρατηγική της σύμπλευση με την κυβέρνηση.

Ως προς την ουσία του θέματος φέρεται να επιβεβαιώθηκε από το όργανο η θέση της ΝΔ ότι με το νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής και πως η ίδια θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ. Τέλος, ότι θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ