Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Στην Αίγυπτο μετά το Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε χτες και προχτές ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μετά και την αντίστοιχη επίσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα στο Ισραήλ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του εγχώριου κεφαλαίου, μέσα και από τη λεγόμενη «στρατιωτική διπλωματία».

Σε αυτήν τη βάση, προχτές συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον υπουργό Στρατιωτικής Παραγωγής. Με τον Αιγύπτιο υπουργό Αμυνας συζήτησαν, επισήμως, «θέματα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής». Με τον υπουργό Στρατιωτικής Παραγωγής συζήτησαν θέματα συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών και τις δυνατότητες συμπαραγωγής οπλικών αμυντικών συστημάτων.

Χτες ο Ελληνας υπουργός παρέστη στην πρώτη συνάντηση κρατικών και ιδιωτικών βιομηχανιών Ελλάδας - Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αιγύπτιος ομόλογός του, ο υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου, ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός του Επιτελείου των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ