Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΙΚΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Πρωτόκολλα, επιχειρηματικό φόρουμ και συμφωνίες για το κεφάλαιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Καζακστάν, στην πρωτεύουσα, Αστάνα, του Καζακστάν, σε άλλη μια προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διανοίξει νέα πεδία για κερδοφόρες μπίζνες για την ελληνική αστική τάξη.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφτηκε σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, και του Καζάχου ομολόγου του, R. Vassilenko.

Παράλληλα με τη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα ελληνο-καζαχικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο περιθώριο του οποίου υπογράφτηκαν δύο συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και των ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης, αντιστοίχως.

Στο φόρουμ συμμετείχαν συνολικά 15 ελληνικές επιχειρήσεις, προερχόμενες κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν πληθώρα συναντήσεων με αντίστοιχες εταιρείες του Καζακστάν.

Επίσης, στο περιθώριο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο Δ. Μάρδας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, E. Idrissov, κατά την οποία «διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους και έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος», όπως αναφέρεται επισήμως.

Με τον πρέσβη της Αρμενίας

Σε μια παράλληλη, αντίστοιχου χαρακτήρα, κίνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης, είχε προχτές εθιμοτυπική συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Gagik Ghalatchian.

Οπως σημειώνεται αρμοδίως, στη συνάντηση «επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον ο κ. Ghalatchian επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δεδομένου ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που επένδυσαν στην Αρμενία. Ο κ. Ghalatchian τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στον ιδιωτικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ