Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον δήμαρχο Θάσου

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και αντιδημάρχους.

Ενημερώθηκε για τα έργα καθαρισμού και διαπλάτυνσης των ρεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συνδρομή του στρατού και για τις χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο δήμος, ύψους 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος αυτών των εργασιών. Επίσης, για τις μελέτες έργων που έχουν κατατεθεί από το 2004 για τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών, τη συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ., οι οποίες ακόμη δεν έχουν χρηματοδοτηθεί. Ο δήμαρχος ζητά να εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την προστασία του δάσους, των καλλιεργειών και των κατοίκων του νησιού, καθώς επίσης να επισπευσθεί η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς το δήμο.

Ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη δέσμευση του ΚΚΕ ότι θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των έργων που είναι ζωτικής σημασίας για το λαό. Εξάλλου, αναφερόμενος στην υποχρηματοδότηση της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης σχολίασε ότι δεν μπορεί ως κράτος να δίνεις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες και να μη δίνεις την αναγκαία χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ