Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Αίτηση για συνέχιση της διαδικασίας

Κατατέθηκε αίτηση συνέχισης της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος ασύλου σε πρώτο βαθμό για τους δύο Τούρκους αξιωματικούς, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και των οποίων οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο. Την αίτηση κατέθεσε στην Υπηρεσία Ασύλου η δικηγόρος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Στις 21/9, η Υπηρεσία Ασύλου έθεσε στο αρχείο τις υποθέσεις για δύο από τους αιτούντες και, όπως δήλωνε η δικηγόρος τους, αιτία ήταν η ένσταση που υποβλήθηκε για εξαίρεση μίας χειρίστριας από την υπόθεση. Οπως δήλωσε η δικηγόρος Στ. Τομαρά, «αν το αίτημα γίνει δεκτό, τότε θα συνεχιστούν οι συνεντεύξεις των δύο στρατιωτικών και θα προχωρήσει η εξέταση των αιτημάτων ασύλου τους».

Για έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό η Υπηρεσία είχε απορρίψει σε πρώτο βαθμό το αίτημα διεθνούς προστασίας. Κατά αυτής της απορριπτικής απόφασης η δικηγόρος θα υποβάλει σήμερα προσφυγή στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους πέντε αιτούντες, οι συνεντεύξεις τους σε πρώτο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, παράλληλα, εκκρεμούν και απαντήσεις στα αιτήματα αναδοχής για τους πέντε στρατιωτικούς, που έχει καταθέσει η συνήγορός τους, για να προωθηθούν οι αιτήσεις ασύλου τους για εξέταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ