Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προσηλωμένος να εγκλωβίζει στους στόχους του κεφαλαίου

Στην παρουσίαση του «Μητρώου των Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ» προχώρησε χτες ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επιδεικνύοντάς το ως εργαλείο συμβολής στην ανάκαμψη του κεφαλαίου, ώστε να πείσει το κεφάλαιο ότι μπορεί ο ίδιος να χειραγωγήσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Αλλωστε, όπως είπε ο ίδιος χτες στην ομιλία του, στόχος της ΝΔ είναι «πώς θα συγκροτήσουμε μια μεγάλη, μία πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, υπέρ των μεταρρυθμίσεων», συμπληρώνοντας ότι «ο βασικός πολιτικός εκφραστής αυτής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, μπορεί να είναι μόνο η ΝΔ». Υποσχέθηκε, δε, ότι «ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ θα εξειδικεύεται τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορούμε, σχετικά σύντομα, να έχουμε παρουσιάσει (...) ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και θα μπορούμε να υλοποιήσουμε, όταν με το καλό γίνουμε κυβέρνηση». Πρόγραμμα για την ενίσχυση του κεφαλαίου και τη διευρυμένη αναπαραγωγή κερδών, άρα βαθιά αντεργατικό, αντιλαϊκό, παρά τις όποιες διαφορετικές αναλογίες του από αυτό της κυβέρνησης.

Ανανέωση υπηρέτησης του παλιού

Σε αυτήν τη βάση, η χτεσινή παρουσία είχε την έννοια να δείξει «με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά». Θύμισε ότι έχει ήδη κάνει «ανοιχτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την κατάρτιση του νέου προγράμματος της ΝΔ (...) Και αυτή τη στιγμή, 35 Ομάδες Εργασίας λειτουργούν τακτικά, επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και, στη συνέχεια, τις θέτουν στην κρίση μου, αλλά και στην κρίση των οργάνων του κόμματος». Για τους μετέχοντες στο Μητρώο, τους περιέγραψε ως μια «νέα γενιά στελεχών (...) εν δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ». Ανανέωση και αξιολόγηση υπέρ του παλιού - σάπιου καπιταλισμού.

Στη δική της εισήγηση, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων της ΝΔ χαρακτήρισε αναγκαίο «να εμπλουτιστεί η παράταξη με νέο αίμα, να αυξήσει τη δυναμική της με νέα πρόσωπα, με ανθρώπους που είναι έξω από τα τείχη της πολιτικής, που έχουν διακριθεί κοινωνικά, επαγγελματικά».

Σκιαγραφώντας το σχέδιο της ΝΔ σημείωσε: «Θέλουμε να δεσμεύσουμε τους άξιους στο όραμα της ΝΔ. Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα κάθε πολίτη που θέλει να ενεργοποιηθεί και να προσφέρει, χτίζοντας στο αύριο της χώρας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από δομημένες διαδικασίες προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης στελεχών και εθελοντών. Γιατί η αξιολόγηση, η συνεχής αξιολόγηση είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του στελεχιακού δυναμικού μας(...) δεν αποτελεί στείρα κριτική, κοιτάει στο μέλλον».

Ολα τα παραπάνω δείχνουν και προετοιμασία νεοδημοκρατικής στελέχωσης των μηχανισμών που θα υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιμένει για εκλογές

Στο μεταξύ, η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής» που έδειξε δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να ανοίξει άλλον έναν χαρτοπόλεμο με το Μαξίμου, εκδίδοντας ανακοινώσεις Τύπου:

«Η δημοσκόπηση (...) έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ