Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλει την παρουσία του αρχηγού των ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Την παρουσία του Αμερικανού αρχηγού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ευρώπη (SACEUR), Κ. Σκαπαρότι, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα... άτυπη επιθεώρηση σε σειρά μονάδων της Σούδας, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τον προκλητικό χαρακτήρα της επίσκεψης, «την ώρα που πληθαίνουν τα θύματα των πολέμων, που το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δημιουργούν (...) την ώρα που εξακολουθούν να πνίγονται πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου και η ΝΑΤΟική αρμάδα μαζί με τους άλλους σχηματισμούς (Frontex) έχουν αναλάβει κατασταλτικό ρόλο στα ελληνικά νησιά (...) την ώρα που οι επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις, που γίνονται στην Τουρκία, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να αμφισβητεί τα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Αναδεικνύει τις σοβαρές και μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία «συνεχίζοντας την ίδια πολιτική και σε διατεταγμένη υπηρεσία από την αστική τάξη της χώρας μας, παραδίδει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και όλα όσα λένε, χρόνια τώρα, οι αστικές κυβερνήσεις, ότι η συμμαχία Ελλάδας - Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας "ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή" ή ότι η ΕΕ εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, είναι όλα φούμαρα».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του φιλειρηνικού λαϊκού κινήματος στο πλάι του ταξικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ