Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζητά «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για την αντιλαϊκή της πολιτική

Περίσσεψε η υποκρισία του πρωθυπουργού στην κυβερνητική φιέστα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Icon

«Εξιλέωση» για την κατάφωρα αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική αναζήτησε μάταια ο Αλ. Τσίπρας, με τη φιέστα που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή για την απόδοση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο της πόλης, η διοίκηση του οποίου αρνήθηκε να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της τις κυβερνητικές σκοπιμότητες.

«Τιμάμε τη δρακογενιά της Αντίστασης (...) η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει και τιμά αυτούς από τους οποίους η ίδια τιμήθηκε. Αυτούς και αυτές που της έδωσαν υπόσταση και ζωή, με το δικό τους αίμα, με τη δική τους ζωή», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που η κυβερνητική πολιτική την καταδικάζει στην ανέχεια, την ίδια, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Μάλιστα, οι υποκριτικοί του ισχυρισμοί κατέπεσαν πλήρως χτες, όταν οι απόμαχοι της δουλειάς δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για τη λεηλασία των συντάξεών τους.

Με συνθήματα όπως «για αυτή τη χαμένη άνοιξη παλεύουμε όλοι», «κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους», ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να «κοντύνει» τις θυσίες και το αίμα αυτής της γενιάς στα «μέτρα» της κυβερνητικής πολιτικής, που υπηρετεί την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας καταδικάζοντας για την επίτευξή της το λαό στην ανέχεια.

Απ' την πρωθυπουργική ομιλία δεν έλειψαν αφορισμοί κατά του φασισμού, λες και δεν είναι παράγωγο του συστήματος που η κυβέρνηση υπηρετεί. «Τελεσίδικη, όπως είναι η αιώνια καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας (...) Ας το αναλογίζονται αυτό, αυτοί που σήμερα στη Βουλή δίνουν μάχες μην τυχόν και την πολιτική κληρονομιά του δικτάτορα Μεταξά την πάρουν από αυτούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αλήθεια, ποιος άλλος μπορεί να διεκδικεί μια τέτοια βδελυρή κληρονομιά; Ποιος μπορεί να μην σκέφτεται πως όσοι επιδιώκουν το συμψηφισμό του κομμουνισμού με το φασισμό έχουν ως βλέψη να αθωώσουν τον ίδιο το φασισμό; Ποιος μπορεί να δεχτεί να μπει στο ζύγι της Ιστορίας οποιαδήποτε ιδεολογία, όσο και αν διαφωνεί κανείς με αυτή, και οποιοδήποτε καθεστώς, μαζί με τη θηριωδία του φασισμού και του ναζισμού, με το Ολοκαύτωμα, με την αντίληψη για ολοκληρωτική εξόντωση όποιου είναι διαφορετικός;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σε ένα ακόμα κρεσέντο υποκρισίας, καθώς είναι η ΕΕ, στην οποία η κυβέρνηση αναπέμπει ύμνους αφοσίωσης, που πρωτοστατεί στην κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού, στην εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Είναι κράτη - μέλη της όπου αντιφασίστες, αγωνιστές, κομμουνιστές διώκονται ανηλεώς.

Δεν συμμετείχε ο δήμαρχος Καισαριανής

Τιμώντας την ιστορική μνήμη και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, ο Ηλίας Σταμέλος, με επιστολή του στην κυβέρνηση, δήλωσε την άρνησή του να συμμετάσχει στην κυβερνητική φιέστα.

Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «...Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, σε ανοιχτή του συνεδρίαση, και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας, συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του, επίσης, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετάσχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση (...) δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό...».

Αδυνατώντας να δώσει απάντηση επί της ουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε στη διανομή ενός σημειώματος με το οποίο κατηγορεί το δήμαρχο Καισαριανής ότι «απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση με αφορμή την έγκριση μελέτης για τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου (2017-11-14 00:00:00.0)
Απομακρύνθηκε η Σκοπευτική Εταιρεία (2017-09-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση σήμερα για τα 75 χρόνια του ΕΑΜ (2016-09-27 00:00:00.0)
«Ιδιοκτήτες είναι οι νεκροί μάρτυρες» (2005-02-10 00:00:00.0)
Την Κυριακή το προσκλητήριο των Ηρώων (1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ