Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ
Ετοιμάζει επίσκεψη στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στις 19 - 21 Οκτώβρη όπου και θα συζητήσει σειρά επενδυτικών σχεδίων. Σύμφωνα με συνέντευξη του Φιλιππινέζου υπουργού Οικονομικών, Κάρλος Ντομίνγκες, στο «Ρόιτερς», στο τραπέζι θα βρεθεί η σιδηροδρομική σύνδεση της πρωτεύουσας Μανίλα με την αγροτική περιφέρεια Λουσόν, στα νότια, η κατασκευή ενεργειακών δικτύων κ.τ.λ.

Ο Ντομίνγκες πρόσθεσε ότι στις επαφές προφανώς θα συζητηθούν και οι εδαφικές διαφορές των δύο χωρών (στο φόντο και της απόφασης του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη), διευκρινίζοντας: «Είναι γείτονές μας και θέλουμε ακόμα να έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους...». Εξέφρασε, μάλιστα, την προσδοκία η Βουλή να επικυρώσει τη συμμετοχή της Μανίλα στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών (AIIB) που θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Πάντως, ο Ντομίνγκες αναφέρθηκε και στις σχέσεις ΗΠΑ - Φιλιππίνων, υποστηρίζοντας ότι παραμένουν «στέρεες» λόγω των μακρόχρονων δεσμών των δύο χωρών. «Που και που όλοι τσακώνονται με τον συνεταίρο, το φίλο, τη γυναίκα τους. Νομίζω ότι θα τα ξεπεράσουμε αυτά... Είναι προσωρινά, θεωρώ ότι είναι καιρός να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης...», σχολίασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ