Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Αντιδράσεις μετά το μακελειό δεκάδων στη Σαναά...

ΓΕΝΕΥΗ - ΣΑΝΑΑ.--

Εκκληση για τη διενέργεια «διεθνούς έρευνας για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Υεμένη», όπου εδώ και ενάμιση χρόνο η Σαουδική Αραβία, Δυτικοί και Αραβες σύμμαχοί της πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική επέμβαση, απηύθυνε χτες ο Ιορδανός «Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Ο Χουσέιν στηλίτευσε την πολύνεκρη σφαγή 140 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 525 το περασμένο Σάββατο, πιθανώς από βομβαρδιστικά της Σ. Αραβίας, στην κηδεία του Υεμενίτη υπουργού Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, που ελέγχεται από Σιίτες Χούτι. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε πως οι χώρες που απαρτίζουν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών έχουν συμβάλει στην εγκαθίδρυση «ενός κλίματος ατιμωρησίας» στην Υεμένη, με την αποτυχία τους να συμφωνήσουν ακόμη και στη διενέργεια μίας κατάλληλης έρευνας.

Ακολούθως, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε, επίσης, πως πρέπει να υπάρξει «λογοδοσία». Η Σ. Αραβία, από την πλευρά της, έστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκφράζοντας «βαθιά λύπη για την αναφερθείσα επίθεση» και διαβεβαίωσε πως θα κάνει «έρευνα». Την Κυριακή, πλήθη χιλιάδων ατόμων διαδήλωσαν στην Σαναά κατά της εισβολής της Σ. Αραβίας στη χώρα τους, απαιτώντας άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ