Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Δολοφονήθηκε στέλεχος του ΚΚ Ινδίας (μ)

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Νέα στυγερή δολοφονία στελέχους του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) σημειώθηκε χτες στη νοτιοδυτική πολιτεία Κεράλα. Πρόκειται για την 6η δολοφονία μελών και στελεχών του που το ΚΚΙ (μ) μετρά από τον περασμένο Μάη, όταν στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο επικράτησε το «Left Democratic Front» (Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο), η συμμαχία στην οποία συμμετέχει το ΚΚΙ (μ), το ΚΚ Ινδίας και άλλα μικρότερα κόμματα.

Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, και το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΙ (μ), ένοπλοι μασκοφόροι της ακροδεξιάς οργάνωσης RSS (Rashtriya Swayamsevak Sangh) εισέβαλαν στο μαγαζί όπου δούλευε ο 52χρονος σ. Κ. Μοχάναν, μέλος της τοπικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης στην πόλη Παντουβιλάγι, στην επαρχία Κανούρ, τον οποίο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Η μανία των δολοφόνων ήταν τέτοια που στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν 30 - 40 βαθιές πληγές.

Η οργάνωση RSS είναι εθνικιστική οργάνωση από την οποία θεωρείται ότι ξεπήδησε το ινδουιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), του σημερινού πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που έχει βάλει ως στόχο του να αναβαθμίσει διεθνώς τη θέση των ινδικών μονοπωλίων, τσακίζοντας και ενσωματώνοντας το λαϊκό - εργατικό κίνημα της χώρας.

Το ΠΓ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση, σημειώνοντας ότι, την ώρα που έγινε, στην πρωτεύουσα της χώρας βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία μελών του BJP στην έδρα του ΚΚΙ (μ) και ζητά από τις αρχές να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ