Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς δομικό ανασχηματισμό...

Παράλληλα με το συνέδριο και κατά πολλούς σε συνάρτηση με τις εργασίες του και τα αποτελέσματα στην εκλογή νέου γραμματέα και οργάνων, το αν δηλαδή θα αξιοποιηθούν εκεί στελέχη που σήμερα κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, «τρέχει» καθώς φαίνεται ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για ανασχηματισμό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», δήλωσε σχετικά: «Κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός. Είναι βέβαιον, έχει αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό παλαιότερα. Οτι θα γίνει κάποια στιγμή ανασχηματισμός και όλοι είμαστε εδώ για να κριθούμε. Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι δεν ξέρω πότε θα γίνει (...) Εκτιμώ ότι η ανάγκη είναι για έναν δομικό ανασχηματισμό. Εννοώ δομικό ανασχηματισμό και εννοώ με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων, στον τρόπο με τον οποίο έχουν συσταθεί τα υπουργεία μέχρι σήμερα, βάσει δυσλειτουργιών, βάσει συναρμοδιοτήτων που υπάρχουν σε υπουργεία και αυτά δημιουργούν δυσκαμψίες. Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι καθοριστικά για ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα, εκτός από το κομμάτι των προσώπων, το οποίο επίσης είναι καθοριστικό».

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, εκδηλώθηκε χτες πρωτοβουλία της «Προοδευτικής Συμμαχίας», την οποία στηρίζουν 36 ευρωβουλευτές από 3 διαφορετικές πολιτικές ομάδες, υπέρ της ανάγκης άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και στροφής σε πολιτικές ανάπτυξης.

«...Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους και την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων τα οποία πρόκειται να ενισχύσουν την οικονομική, κοινωνική και φιλοπεριβαλλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αφήσει πίσω της το φαύλο κύκλο της ύφεσης και του αποπληθωρισμού, και να προχωρήσει με πολιτικές που επιτρέπουν τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές επενδύσεις (...) Τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις όσον αφορά την έναρξη ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου διαλόγου σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία (...) Συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ως μέρος της συμφωνίας, θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό (...) Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση (...) και για να περιορίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο κατάλληλο για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά, παραδεχόμενοι ότι αναφέρονται σε μια διαδικασία διαμόρφωσης μεγαλύτερων περιθωρίων κρατικής στήριξης του κεφαλαίου που θα φέρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ