Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Νέα πρόκληση της Αγκυρας με ΝΟΤΑΜ

Αλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, στην προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να βγει ενισχυμένη στους εντεινόμενους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε 16 ελληνικά νησιά, της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, την ανακίνηση θέματος για τη Συνθήκη της Λοζάνης, η Αγκυρα ζήτησε με νεότερη ΝΟΤΑΜ (ανακοίνωση προς τους πιλότους όλων των διερχόμενων από την περιοχή αεροσκαφών) να μην περιλαμβάνονται σε ασκήσεις 11 ελληνικά νησιά, τα οποία χαρακτηρίζει αποστρατιωτικοποιημένα.

Αναφέρει, δε, τα νησιά με το τουρκικό όνομά τους, βάζοντας σε παρένθεση το ελληνικό, που είναι και το διεθνώς αναγνωρισμένο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα νησιά: Σαμοθράκη (ως «Semadirek»), Αγιο Ευστράτιο (ως «Bozbaba»), Ψαρά («Ipsara»), Χίο («Sakiz»), Ικαρία («Ahikerya»), Λήμνο («Limni»), Λέσβο («Midilli»), Σάμο («Sisam»), Τήλο («Ileki»), Χάλκη («Herke») και Καστελλόριζο («Meis»).

Η Αθήνα απάντησε μέσω της αρμόδιας για το θέμα Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με δική της ΝΟΤΑΜ, χαρακτηρίζοντας την τουρκική άκυρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ