Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Σε συνεννοήσεις με Βουλγαρία για άξονες και σχέδια

Στην Αθήνα και το Πεντάγωνο βρέθηκε χτες ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Βουλγαρίας υποστράτηγος, A. Ι. Μπότσεβ, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, συζήτησαν θέματα «αμυντικής συνεργασίας» των δύο χωρών, θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές στο χώρο των Βαλκανίων» και την «περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας των Στρατών Ξηράς Ελλάδας και Βουλγαρίας».

Η επίσκεψη του Βούλγαρου αξιωματούχου συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναβαθμιστούν γεωστρατηγικά στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, οικοδομώντας άξονες και αντι-άξονες με άλλα κεφάλαια της περιοχής. Να στήσουν ένα «τόξο ασφάλειας» - όπως το έχουν περιγράψει κατά καιρούς οι Ελληνες υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών - το οποίο να ξεκινά από Ιορδανία, Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο, και με ενδιάμεσο κρίκο την Ελλάδα, να απλώνεται προς Βουλγαρία και Ρουμανία. Ενα σχήμα που βάζει την Ελλάδα σε ρόλο «προπυργίου» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο επίκεντρο επικίνδυνων για το λαό σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα στην κόντρα του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ