Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Απέρριψε την Τετάρτη 12/10 η Ολομέλεια της Βουλής την εισαγγελική αίτηση για τις άρσεις ασυλίας του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παπαδόπουλου.

Οσον αφορά την πρώτη υπόθεση, αφορά μήνυση πολίτη σε βάρος του Ν. Βούτση, με κατηγορίες του τύπου περί... «εσχάτης προδοσίας», «παγκόσμιας συνωμοσίας» και άλλων παρόμοιων, επειδή δεν επανασυστάθηκε η «Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος». Από τους 176 παρόντες βουλευτές όλοι ψήφισαν κατά της άρσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι, με αφορμή αυτή τη μήνυση, στη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να συζητηθεί «όλη αυτή η εμπειρία για τον τρόπο που κατατίθενται οι μηνύσεις και αποτιμώνται», ώστε να μετασχηματιστεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την περίοδο που ο Θ. Παπαδόπουλος ήταν διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων και μέλος του συμβουλίου κρίσεων υποψηφίων. Γιατρός που είχε καταθέσει υποψηφιότητα για θέση διευθυντή, όταν απορρίφθηκε, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θ. Παπαδόπουλου για αδικία.

Από τους 176 παρόντες βουλευτές 155 ψήφισαν κατά της άρσης, 20 υπέρ και ένας «παρών». Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας με το σκεπτικό ότι υπάρχει μεταγενέστερος νόμος που απαλλάσσει τα μέλη των επιτροπών από διώξεις λόγω της κρίσης τους, οπότε το καλύτερο θα ήταν η υπόθεση αυτή να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να μην τεθεί σε ψηφοφορία η υπόθεση αυτή, λόγω της μεταγενέστερης νομοθεσίας, ζήτησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και ο βουλευτής του Ποταμιού Ι. Φωτήλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ