Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ανεπιθύμητο το ΝΑΤΟικό ελικοπτεροφόρο

Προκλητική η υποδοχή του απ' τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει με ανακοίνωσή της την παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS WASP στη Σούδα, αλλά και την προκλητική υποδοχή που του επιφύλαξε η Τοπική Διοίκηση.

Το ελικοπτεροφόρο έφτασε στην περιοχή τη Δευτέρα και θα παραμείνει για 9 μέρες, με σκοπό, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο νέος διοικητής της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, Μπραντ Τζ. Κόλινς, την ξεκούραση και αναψυχή του πληρώματος...

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, η προκλητική απάντηση του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Χανίων σε αυτή τη δήλωση που τους έκανε ο Αμερικανός αξιωματικός, «ήταν ότι τέτοιου είδους επισκέψεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αφού αποτελούν τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σε περίοδο κάμψης λόγω της λήξης της τουριστικής σεζόν»!

«Η στάση τους αυτή μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί», τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης, «αφού την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν σπείρει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας (...) όπου το Αιγαίο και η Μεσόγειος έχει γίνει θάλασσα νεκρών προσφύγων και μεταναστών και όπου καθημερινά οι εργαζόμενοι της χώρας υποφέρουν από τα δεινά που τους έχουν φορτώσει στην πλάτη οι αστικές κυβερνήσεις, οι τοπικές αρχές θεωρούν τονωτική ένεση για την τοπική κοινωνία την επίσκεψη των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, των φονιάδων των λαών, αυτών που έχουν προκαλέσει τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση».

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τη χανιώτικη κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών, να μην τους δεχτεί σε καμιά τοπική επιχείρηση και να απαιτήσει: Αμεση απομάκρυνση του USS WASP από τα Χανιά. Να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα. Απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών βάσεων από το ελληνικό έδαφος. Αμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ