Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Νέος κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής με το ΝΑΤΟικό κλιμάκιο για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταγγέλλει τη νέα κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων επικύρωσαν στη Βουλή το «Μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο (Joint Electronic Warfare Core Staff - JEWCS)».

Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έφερε το μνημόνιο στη Βουλή όχι μόνο για να του δώσει νομική ισχύ, αλλά και για να πάρει έγκριση να διεκδικήσει τη μεταφορά της έδρας τού εν λόγω ΝΑΤΟικού κλιμακίου από τη βρετανική στρατιωτική βάση «Yeovilton» στο Σόμερσετ, στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη!

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Είναι ολοφάνερη η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η επικύρωση του Μνημονίου και η εγκατάσταση του Κλιμακίου αποτελεί έναν νέο κρίκο στην αλυσίδα, που οι προηγούμενες, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση αλυσοδένουν το λαό και τη νεολαία μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά για τη πόλη μας, στην οποία έχει εγκατασταθεί και το ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps - Greece), στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά από την προκλητική πρόσκληση προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές για τη δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης στο Αιγαίο, μετά την πρόσκληση και την εγκατάσταση ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (...) δείχνει ότι η κατρακύλα της δεν έχει τέλος! Η χτεσινή επικύρωση δείχνει, για μια ακόμη φορά, την πλήρη ευθυγράμμισή της με τους εγκληματικούς και επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στο φόντο μάλιστα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και στα Ελληνοτουρκικά.

Η μόνη δύναμη, που μπορεί να βάλει φραγμό στην παραπέρα επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας είναι ο λαός και το κίνημά του. Είναι ώρα για επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Είναι ώρα για τη δημιουργία ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος Ειρήνης. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της για τη δημιουργία της λεγόμενης "εθνικής ομοψυχίας" κάτω από τις σημαίες των λεγόμενων "εθνικών στόχων", που μόνο κινδύνους και δεινά δημιουργούν για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ