Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα μέτρα των μονοπωλίων ο προϋπολογισμός της ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2017 γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ απέναντι στους λαούς της, στους λαούς των άλλων χωρών. Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου επισήμανε τα εξής:

«Ακόμη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο κακοπαιγμένo σκηνικό για τον αποπροσανατολισμό των λαών ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο για το ύψος του προϋπολογισμού της ΕΕ, με βέβαιη, όπως πάντα, κατάληξη. Τη συμφωνία τους για την αναδιανομή του παραγόμενου από το λαό πλούτου στα μονοπώλια, μέσω και του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Ολες οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο κινούνται στην κατεύθυνση στήριξης των ομίλων με ευρωενωσιακό χρήμα από τον προϋπολογισμό. Στην ίδια γραμμή, το σχέδιο του προϋπολογισμού ζητά περισσότερα χρήματα για το ταμείο Γιούνκερ και τα κονδύλια των "ταμείων συνοχής", που ξεκοκαλίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως και για τα προγράμματα "Ορίζων 2020" (έρευνα - καινοτομία των επιχειρήσεων), τα προγράμματα "Συνδέοντας την Ευρώπη" (για δίκτυα υποδομών), προσανατολισμένα σε νέα κερδοφόρα έργα και δράσεις για το κεφάλαιο. Αύξηση επίσης προβλέπεται και στα κονδύλια για τις μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο πλαίσιο της ΚΑΠ.

Επιπλέον χρηματοδότηση δίνεται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ όπου Γης, προβλέποντας πρόσθετα κονδύλια για την αύξηση του προσωπικού της Γιουροπόλ, για τη δημιουργία "αντιτρομοκρατικής μονάδας", όπως και για το "ευρωπαϊκό κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας", για κονδύλια έρευνας στον τομέα της Αυνας και τη λεγόμενη "υπηρεσία εξωτερικής δράσης της ΕΕ". Ενδεικτική είναι επίσης η αυξημένη χρηματοδότηση που προβλέπεται και για το πρόγραμμα προώθησης του αντικομμουνισμού "Ευρώπη για τους πολίτες".

Με δυο λόγια, περισσότερο χρήμα στα μονοπώλια, μεγαλύτερη χρηματοδότηση της πολυπλόκαμης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των μονοπωλίων της ΕΕ σε βάρος των λαών, που οι ίδιοι με την πάλη τους μπορούν να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά, παρά τον πακτωλό κονδυλίων για τη στήριξή τους, διεκδικώντας να έχουν τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους, με αποδέσμευση από την ΕΕ προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ