Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πασούλες...

Συγχαρητήρια και αξιώσεις για νέα προνόμια από τη μια μεριά, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις από την άλλη: Οι συνεχείς πασούλες που αλλάζουν το εγχώριο κεφάλαιο και η κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικές για τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Προχτές, ας πούμε, ήταν ο Ευ. Μυτιληναίος, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, αυτός που έδωσε τα νέα συγχαρητήρια του κεφαλαίου στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι μετά το δημοψήφισμα και τις περσινές εκλογές «έχουμε μια νέα καλύτερη κυβέρνηση», μια «κυβέρνηση ρεαλισμού», «που προσπαθεί περισσότερο από την προηγούμενη να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα (...) Προσπαθούν να τηρήσουν τους νέους νόμους, τους κανονισμούς και τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές μας».

Περιγράφοντας τα «ορόσημα» για το κεφάλαιο από 'δώ και πέρα, ιεράρχησε τη διευθέτηση του κρατικού χρέους, την αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ και την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», για την οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται να είναι δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει τα θέματα εργατικής νομοθεσίας και ασφάλισης».

Μια μέρα μετά, ενώπιον της «Ευρωαραβικής διάσκεψης», ο πρωθυπουργός επανέλαβε έναν προς έναν τους παραπάνω στόχους του κεφαλαίου, που συνεπάγονται την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνησή του μπορεί να ανταποκριθεί στις «δύσκολες» δουλειές για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων: «Από την πλευρά μας, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης απέδειξε ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική βούληση στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ