Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ετοιμος «να βάλει πλάτη» στους στόχους των καπιταλιστών

Ετοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που βάζει το κεφάλαιο στο πολιτικό προσωπικό του, εμφανίστηκε χτες βράδυ, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στις Βρύσες Χανίων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας, κατ' αρχάς, στις νουθεσίες που γίνονται από διάφορα κέντρα περί συναίνεσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα βασικά ζητούμενα των επιχειρηματικών ομίλων, είπε: «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας».

Εκφράζοντας ανοικτά στόχους των επιχειρηματικών ομίλων για απελευθέρωση κονδυλίων από την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, επιπλέον ενίσχυσή τους και αποκατάσταση της ρευστότητάς τους, σημείωσε: «Βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση», πρόσθεσε, αιτιολογώντας το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, και διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητά του να τρέξει ταχύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, σημείωσε πως η δική του κυβέρνηση θα είναι πιο «φιλική» στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ως εξής: «Μειώνουμε φόρους και εισφορές, απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος. Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη», συμπλήρωσε, εντάσσοντας στο μείγμα του και τη δική του πρόταση για διαχείριση της ακραίας φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ