Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα...

Αν και σε «ανεπίσημη μετάφραση από τη βουλγαρική γλώσσα» - όπως διευκρίνισε το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ - το τηλεγράφημα του «γαλαζοαίματου» πρωθυπουργού της Βουλγαρίας προς τον Κ. Σημίτη, σε απάντηση συγχαρητήριου τηλεγραφήματος του Ελληνα πρωθυπουργού, εμπεριέχει εκτός από ευχαριστίες και την ομολογία ευρωατλαντικής πίστεως του Συμεών προς τον φανατικά πιστό στα ευρωατλαντικά... ιδεώδη, Ελληνα ομόλογό του.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως ότι συμμεριζόμεθα κοινές ιδέες και φιλοσοφία περί της ανάπτυξης της περιοχής μας» υπογραμμίζει ο Συμεών και, για να μην υπάρξει αμφιβολία περί του είδους της ανάπτυξης που οραματίζεται, συνεχίζει: «Σας διαβεβαιώ πως εκτιμώ βαθιά την υποστήριξη για τον Ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Βουλγαρίας που παρέχει η χώρα Σας, στην οποία θα βασιζόμεθα και στο μέλλον στην πορεία προς την πραγματοποίηση των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής μας».

Ενα τυπικό τηλεγράφημα μεν, πλήρες μηνυμάτων δε. Η εμπειρία του Κ. Σημίτη στην πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού σίγουρα θα φανεί χρήσιμη για τον ομοϊδεάτη του Βούλγαρο πρωθυπουργό. Μόνο που αυτό είναι κακό, πολύ κακό, μαντάτο για τον - ήδη πολύπαθο - λαό της Βουλγαρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ