Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακριβαίνουν ξανά βενζίνες και πετρέλαια

«Λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού» η ανοδική πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου

Προς τα πάνω αναμένεται να συμπαρασύρει και τις τιμές των υγρών καυσίμων στα ελληνικά διυλιστήρια η μεγάλη αύξηση, που έχει σημειώσει η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας η τιμή του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά άγγιξε τα 29 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή, εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι χτες δεδομένα, εκτιμούνταν ότι η επίδραση της μεγάλης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά θα οδηγούσε σε αύξηση των καυσίμων στην Ελλάδα κατά 3 δραχμές στις βενζίνες, σούπερ και αμόλυβδη, κατά 4 δρχ. στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 7 δρχ. στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να αλλάξουν μέχρι αύριο που ανακοινώνονται οι τιμές της βδομάδας από το υπουργείο Ανάπτυξης. Και φυσικά θα αλλάξουν, στο βαθμό που αλλάξουν και οι διεθνείς τιμές. Παράγοντες από τα Ελληνικά Πετρέλαια εξέφραζαν χτες την εκτίμηση ότι οι διεθνείς τιμές θα κινηθούν πτωτικά.

Πάντως, εάν δεν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για πτωτική κίνηση των διεθνών τιμών και επιβληθούν οι παραπάνω αυξήσεις, τότε η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει τις 100 δρχ. το λίτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ