Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φαμφάρες για το ξεπούλημα

Ενα από τα στολίδια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), το συγκρότημα των τριών ΞΕΝΙΑ στο Ναύπλιο, ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, που θα μπορούσε να είναι πηγή πακτωλού πόρων για το δημόσιο κορβανά, παρέδωσε στα χέρια μεγαλοϊδιωτών η κυβέρνηση.

Το Σάββατο που μας πέρασε υπογράφτηκε στο Ναύπλιο με δόξα και τιμή και τις σχετικές φαμφάρες, η σύμβαση μεταξύ του ΕΟΤ και του ομίλου επιχειρήσεων «Μαντωνανάκη». Σύμφωνα με αυτή, ο ΕΟΤ θα εισπράττει κάθε χρόνο 450 εκατ. δρχ. ως μίσθωμα για τα επόμενα 30 χρόνια, εν είδει «μακροχρόνιας μίσθωσης».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ευγ. Γιαννακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του εκ μέρους της κυβέρνησης για την κατάληξη της «ναυαρχίδας» του ΕΟΤ, όπως χαρακτήρισε το συγκρότημα. Ικανοποίηση για ένα ακόμα ξεπούλημα, το οποίο η κυβέρνηση βαφτίζει «αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ». Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση διά της πολιτικής της, στο όνομα αυτής της «αξιοποίησης» παραδίδει ένα - ένα τα φιλέτα του Οργανισμού και μεγάλο αριθμό των εργαζομένων σε αυτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις, σε μεγαλοεπιχειρηματίες που θα θησαυρίσουν αποδίδοντας - όταν τα αποδίδουν - ψίχουλα στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ