Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Παιδεία επί πληρωμή για τους μετανάστες

ΠΑΡΙΣΙ.--

Η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, επιβεβαίωσε χτες ότι προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στον κρατικό κορβανά (για να μπορούν βεβαίως να «αξιοποιούνται» προς όφελος του κεφαλαίου) δε θα διστάσει να ζητά από τους μετανάστες να πληρώνουν για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.

«Δεν έχω κάτι εναντίον των αλλοδαπών, αλλά τους λέω: "Αν έρθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε ότι θα σας αναλάβουμε, ότι θα σας φροντίζουμε, ότι τα παιδιά σας θα μορφώνονται δωρεάν, τώρα αυτό τελειώνει, τέρμα τα παιχνίδια!"», δήλωσε η Λεπέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Τέρμα η φοίτηση των παιδιών των παράτυπων μεταναστών στα σχολεία. Και οι αλλοδαποί θα συνεισφέρουν στο σχολικό σύστημα, εκτός κι αν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και πληρώνουν (φόρους)», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «ζητάμε από τους αλλοδαπούς να συνεισφέρουν για τη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους (...) Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου». Επίσης, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λεπέν είπε πως «εξετάζουμε να περιορίσουμε τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες και την παροχή κάποιων κοινωνικών επιδομάτων για τους αλλοδαπούς που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ακόμη συνεισφέρει και δεν έχουν πληρώσει φόρους».

Το «Εθνικό Μέτωπο» επιμένει να προτάσσει αντιδραστικές προτάσεις, που εμφανίζουν τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ως αιτία για τα προβλήματα του γαλλικού λαού, εγκλωβίζοντάς τον σε μονοπάτια αδιέξοδα και επικίνδυνα για την υπεράσπιση των δικών του αναγκών.

Πάντως, στο φόντο και των διεργασιών στους «Ρεπουμπλικάνους» (το μεγαλύτερο κόμμα της γαλλικής «δεξιάς»), όπου ο Φρανσουά Φιγιόν πήρε πρόσφατα το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές, θα ενταθεί η αναμέτρηση όσο πλησιάζουμε στον ερχόμενο Απρίλη (τέλη του μήνα θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών). Ο Φιγιόν εμφανίζεται ως ο «πιο νεοφιλελεύθερος» από όλους τους υποψήφιους για το χρίσμα των «Ρεπουμπλικάνων» και ειδικά μετά από δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν να εκτοπίζει από την πρώτη θέση την Λεπέν, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι σύνθετη η μάχη ανάμεσά τους για το ποιος θα κερδίσει το «συντηρητικό» κομμάτι των ψηφοφόρων. Βέβαια, η ουσία είναι ότι όλα τα αστικά κόμματα κοντράρονται για το πώς καλύτερα θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και από αυτήν τη σκοπιά επανεξετάζουν και κρίσιμα θέματα, όπως τις σχέσεις της Γαλλίας με την ΕΕ, τη Ρωσία κ.τ.λ.

  • Ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ καταδικάσθηκε χτες σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή για φορολογική απάτη. Ο Καϊζάκ είχε παραιτηθεί το 2013 (επί Προεδρίας Ολάντ) όταν έγινε γνωστό πως επί 20 χρόνια διατηρούσε έναν αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό, αρχικά σε Ελβετία και μετά σε Σιγκαπούρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ