Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Σεισμός με πάνω από 100 νεκρούς

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν για ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια

Copyright 2016 The Associated

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν για ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας (στη βόρεια Σουμάτρα). Μέχρι χτες ο απολογισμός των αρχών ήταν 102 νεκροί και πάνω από 600 βαρύτερα ή ελαφρύτερα τραυματισμένοι.

Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, κάτι που εκτιμάται ότι συνέβαλε στην ισοπέδωση εκατοντάδων σπιτιών, ναών και άλλων κτιρίων.

Ο σεισμός σημειώθηκε μερικές βδομάδες μετά από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα πάνω από 60.000 θύματα που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός 8,9 Ρίχτερ που είχε «χτυπήσει» την περιοχή το 2004. Στην Ινδονησία είχαν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 30.000 άτομα. Ο σεισμός του 2004 και το τσουνάμι που ακολούθησε «σαρώνοντας» ακτές και σε άλλες χώρες της περιοχής έφερε στην επιφάνεια τη σχεδόν παντελή έλλειψη μέτρων ουσιαστικής αντισεισμικής προστασίας...

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χτες το απόγευμα και ανατολικότερα της Ινδονησίας, στα νησιά Σολομώντα. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο προσδιόρισε στα 7,7 Ρίχτερ την ένταση του σεισμού. Μάλιστα, αργότερα, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ειδικά στις περιοχές κοντά στα νησιά Σολομώντα, αλλά και σε Παπούα Νέα Γουινέα, Βανουάτου, Ναουρού κ.τ.λ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ