Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κολ-ητάρια...

Τα μάθατε τα νέα; Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι συχωρεμένοι Μιτεράν και Κράξι - βέροι σοσιαλιστές, αμφότεροι - χρηματοδοτούσαν τον Κολ - βέρος δεξιός, αυτός - για να κερδίζει τις εκλογές. Ρε, τι γίνεται και δεν το παίρνουμε χαμπάρι! Κι όσοι νομίζουν ότι οι σοσιαλιστές είναι πολιτικοί αντίπαλοι των δεξιών - να, όπως ο Σημίτης με τον Καραμανλή, φέρ' ειπείν - πώς θα το «χωνέψουν» τώρα αυτό; Εντάξει, να παίρνει ο Κολ «μαύρο χρήμα» από τους μπουρζουάδες - όπως καταγγέλλουν ακόμα και οι σύντροφοί του στο κόμμα του - το καταλαβαίνουμε. Αλλά όχι, βρε αδελφέ, και από πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη ρήση Σημίτη, εκπροσωπούν τους «μη έχοντες και κατέχοντες».

Δε λέμε, είχε οικονομικές ανάγκες ο «χοντρός» κι έπρεπε οπωσδήποτε να είναι καγκελάριος, για να ενοποιήσει τη Γερμανία και μαζί με τον Μπους και τον Γκορμπατσόφ να γκρεμίσουν το «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά δεν υπήρχαν άλλοι δεξιοί να τον βοηθήσουν και χρειαζόταν να του «τα χώνουν» οι σοσιαλιστές;

Και πέστε ότι δεχόμαστε πως καλώς έπραξαν οι σοσιαλιστές, διότι χωρίς τον Κολ καγκελάριο μπορεί και να υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ενωση, η «κόκκινη αρκούδα», που απειλούσε τη Δύση και τον ελεύθερο κόσμο του καπιταλισμού. Γιατί, όμως, όταν του «τα 'χωναν», δε φρόντιζαν να εξασφαλίσουν την υστεροφημία του και τώρα ξεφτιλίζεται, μ' αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να στενοχωριέται και ο φίλος του ο Μητσοτάκης;

Αλλά τι να περιμένεις από σοσιαλιστές; Αυτοί δεν καταφέρνουν να προφυλάξουν τον εαυτό τους - είδατε τι έπαθε ο Κράξι, γιατί αυτοκτόνησε ο Μπερεκοβουά και πώς στο «παρά τρίχα» τη γλίτωσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπανδρέου - και θα προφυλάξουν τον Κολ; Βεβαίως, ο «χοντρός» δεν τους κρατάει κακία, παραμένει «σφίγγα» και δεν «καρφώνει» κανέναν από τους χρηματοδότες του, γιατί δεν είναι αχάριστος.

Πολλοί μπορεί ν' αναρωτηθούν πού βρήκαν τόσους παράδες οι σοσιαλιστές, ώστε να τους περισσεύουν για να χρηματοδοτούν τον Κολ. Πρώτα - πρώτα, ξέρετε πόσοι λεφτάδες είναι σοσιαλιστές; Πάρα πολλοί, σας πληροφορώ και αν δε με πιστεύετε σκεφτείτε ότι το «αφάν γκατέ» της ελληνικής μπουρζουαζίας είναι με τον Σημίτη. Ε, όλοι αυτοί θεωρούν καθήκον τους να «τσοντάρουν» για την οικονομική ενίσχυση των σοσιαλιστών κυβερνώντων, συμβάλλοντας στην εξύψωση της σοσιαλιστικής ιδεολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αλλά, τα «χοντρά λεφτά» οι σοσιαλιστές τα μαζεύουν από τους φτωχούς. Λίγα απ' τον καθένα, όμως, «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι». Ξέρετε πόσα συγκεντρώνουν από τις περικοπές στα μεροκάματα των εργατών, την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων, τη μείωση των τιμών στ' αγροτικά προϊόντα, το «στένεμα» των συντάξεων; Πολλά φράγκα για τον Μιτεράν, πολλές λιρέτες για τον Κράξι, πολλές δραχμές για τον Σημίτη, αν και δε μάθαμε τίποτα περί ελληνικής χρηματοδότησης του Κολ.

Οσον αφορά στους αφελείς, που νομίζουν ότι οι εκλογές γίνονται «στα ίσα» και κερδίζει όποιος διαθέτει σωστές πολιτικές θέσεις, ιδέες και οράματα κι όχι όποιος έχει περισσότερους παράδες, την οικονομική εξουσία με το μέρος του, τη βοήθεια ξένων φίλων - καλή ώρα, τον Κλίντον που εμφανίζεται ερωτευμένος με τον Σημίτη - και έχει στη διάθεσή του τα ΜΜΕ, ας ρωτήσουν τον Λαλιώτη, που είναι «ειδικός» στο «πώς παίρνονται οι εκλογές υπέρ των σοσιαλιστών».

Κι αν δεν τους τα μαρτυρήσει ο Λαλιώτης, ας αναλογιστούν γιατί τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ είναι πολύ χαμηλότερα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις του είναι σωστές και φιλολαϊκές και οι ιδέες και τα οράματά του συγκινούν πολύ περισσότερους απ' όσους το ψηφίζουν...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτιμάει τον Κολ... (2010-02-27 00:00:00.0)
Από τον «ευρωκομμουνισμό» στον Μπερλουσκόνι (2008-05-02 00:00:00.0)
Η πορεία του Μπερλουσκόνι (2001-05-17 00:00:00.0)
Ο Κολ ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής (2000-06-30 00:00:00.0)
Περνά τα γερμανικά σύνορα (2000-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ