Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ενδοαστικές αντιθέσεις αποτυπώνονται στη Σύνοδο

Στη συζήτηση για την «Προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβη, χτες, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα εξής: «Και μπροστά στη Σύνοδο, η επιβράδυνση της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας επιδρά έντονα στις εξελίξεις. Κανένα ιμπεριαλιστικό κέντρο δεν μπορεί σήμερα να λειτουργήσει ως "ατμομηχανή" ανάπτυξής της. Η αβεβαιότητα αυτή ισχύει και για την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Η δυσκολία μιας ελεγχόμενης απαξίωσης υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων κρατών ή τραπεζικών ομίλων βάζει εμπόδια στην ανάκαμψη και οδηγεί αντικειμενικά στην όξυνση των ανταγωνισμών, στο ξέσπασμα νέων πολέμων. Αυτά τα αδιέξοδα του συστήματος ενισχύουν δυνάμεις του αστικού εθνικισμού, του οικονομικού προστατευτισμού, της επανεξέτασης διεθνών συμφωνιών, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία κ.α. Δεν πρόκειται για... αντισυστημικούς, δουλεύουν για λογαριασμό άλλων μερίδων της αστικής τάξης. Υπηρετούν και αυτοί την καπιταλιστική κερδοφορία, όπως και οι φιλελεύθερες ή νεο-σοσιαλδημοκρατικές, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, κοσμοπολίτικες δυνάμεις.

Κανένας εγκλωβισμός, λοιπόν, των λαών στη διαπάλη αυτών των δυνάμεων, γιατί και οι μεν και οι δε απαιτούν νέες θυσίες για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Η διέξοδος είναι στην οργάνωση και πάλη των εργατών με κοινωνική συμμαχία για ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ