Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκβιάζουν ανέργους να δουλεύουν σαν δούλοι!

Αυτό απαιτεί η «ανάκαμψη» των κερδών του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν το δίλημμα «ανεργία ή εργασιακή ζούγκλα», να παλέψουν για δουλειά με δικαιώματα

Με την προκλητική απειλή της αφαίρεσης ακόμα και αυτού του γλίσχρου επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της «κάρτας ανέργου» για τους μη επιδοτούμενους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στη διαμόρφωση μέτρων ελέγχου και κυρώσεων σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης - απασχόλησης, με τους όρους που τους προτείνει ο ΟΑΕΔ.

Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η πίεση στους ανέργους να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητά τους και να αποδεχτούν άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς, με επιπτώσεις και στους σημερινούς εργαζόμενους. Γίνεται φανερό ότι η πλήρης μετατροπή του ΟΑΕΔ σε σύγχρονο δουλεμπορικό δείχνει το τι θα προσφέρει στους εργαζόμενους η περίφημη ανάκαμψη!

Την ίδια στιγμή, μειώνονται στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2017 τα κονδύλια που προορίζονται για τους ανέργους και αυξάνονται αυτά που πάνε στο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ