Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ενθουσιασμό και σχέδιο για τη μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ

Οι ΚΟ του ΚΚΕ προετοιμάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ, που κυκλοφορούν αυτήν την Κυριακή 18/12, σε ειδικό ένθετο με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Η προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων για τη μεγάλη πανεξόρμηση της Κυριακής 18 Δεκέμβρη με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε το σύνθημα και το περιεχόμενο του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό», να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, να μπει σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές.

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με στελέχη του Κόμματος για την προετοιμασία αυτή, αλλά και τη σημασία που έχει να συζητηθούν με τους εργαζόμενους, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και ευρύτερα οι σύνθετες εξελίξεις, τα νέα στοιχεία που δημιουργούν δυσκολίες αλλά και δυνατότητες για τη δουλειά του Κόμματος, την πείρα που συσσωρεύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση του Κόμματος και τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, τους στόχους του Κόμματος για το επόμενο διάστημα με κριτήριο πώς καλύτερα η καθημερινή δουλειά θα υπηρετεί τη στρατηγική, το Πρόγραμμά του.

Με αφετηρία την πλούσια πολιτική παρέμβαση

«Με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματός μας φιλοδοξούμε να πραγματοποιηθεί ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στην περιοχή μας», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Μάκης Μακρής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας, τονίζοντας ότι στην προσπάθεια αυτή «δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η δράση των ΚΟ το προηγούμενο διάστημα με πολιτικές παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ, η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στο μαζικό κίνημα, εκτιμάμε ότι έχουν διαμορφώσει ένα ευρύτερο ακροατήριο γύρω από κάθε ΚΟΒ που επιδιώκουμε να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο. Πρόκειται για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέες και νέους που "στήνουν αυτί" στις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη δράση μας και εκτιμάμε ότι η συζήτηση πάνω στα κεντρικά ζητήματα που θέτει για συζήτηση το Συνέδριο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των δεσμών μας με το λαϊκό αυτό κόσμο».

Σχετικά με τα οργανωτικά και άλλα μέτρα που έχουν παρθεί για την προετοιμασία της εξόρμησης, ο Μ. Μακρής σημειώνει: «Ηδη τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ έχουν καταστρώσει ένα πρώτο σχέδιο μαζικής πανεξόρμησης με τον "Ριζοσπάστη" της Κυριακής, το οποίο εμπλουτίζεται αυτές τις μέρες. Εχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι και φιλόδοξοι στόχοι διακίνησης για κάθε ΚΟΒ που περιλαμβάνουν διακίνηση της εφημερίδας στον ευρύτερο περίγυρο κάθε Οργάνωσης, μαζική πανεξόρμηση την Κυριακή στις πόλεις, στις γειτονιές και τα χωριά, ένταση και συνέχιση της πανεξόρμησης τη Δευτέρα στα εργοστάσια της περιοχής, σε χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους που μορφώνεται η νεολαία σε ΤΕΙ, ΑΕΙ και χώρους κατάρτισης.

Την ίδια στιγμή, μαζί με τους στόχους της διακίνησης του "Ριζοσπάστη" έχουν τεθεί και συγκεκριμένα πλάνα για το οικονομικό «κλείσιμο» της Δευτέρας, εντείνοντας την προσπάθεια να υπερκαλυφθεί το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης που βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η μέρα της κυκλοφορίας των Θέσεων έχει καθοριστεί από την ΚΟ και ως μέρα ατομικής συμβολής και προσφοράς των κομμουνιστών προς τιμήν του 20ούΣυνεδρίου του Κόμματός μας. Ηδη τα γραφεία του Κόμματος έχουν "στολιστεί" με την αφίσα που προπαγανδίζει την κυκλοφορία των Θέσεων».

Με σχέδιο και βάση τους ισχυρούς δεσμούς με το λαό

«Οι ΤΟ και οι ΚΟΒ καθόρισαν τα πλάνα με σιγουριά και αισιοδοξία που πηγάζει από τους όλο και ισχυρότερους δεσμούς που αναπτύσσει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την οργάνωση της εξόρμησης, ώστε «να φτάσουν οι Θέσεις πλατιά σε κόσμο που εκτιμά το Κόμμα, που προσδοκά και προσβλέπει σ' αυτό, αλλά και σε κόσμο που προβληματίζεται από τις εξελίξεις και ενδιαφέρεται για το τι λέει το ΚΚΕ».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε «ήδη με την ανακοίνωση από την ΚΕ της ημερομηνίας πραγματοποίησης του 20ούΣυνεδρίου», «τυπώθηκε αφίσα για τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης και εντείνεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από νωρίτερα, με σχέδιο για κάθε μέρα, ώστε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να φτάσουμε σε όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα, ενημερώνοντάς τους για τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ, κλείνοντας από τώρα τα ραντεβού της Κυριακής και της Δευτέρας. Αναπτύσσεται και ο αντίστοιχος καταμερισμός, η διάταξη δυνάμεων προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο τόσο η Κυριακή με δουλειά σπίτι το σπίτι, όσο και η Δευτέρα στους χώρους δουλειάς αλλά και στους χώρους εκπαίδευσης.

Πολύτιμο στήριγμα σε αυτό είναι οι φίλοι του Κόμματος, που αναλαμβάνουν και οι ίδιοι να διαδώσουν πιο πλατιά τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις, παίρνοντας το δικό τους μερίδιο στο πλάνο κάθε ΚΟ».

Η διάδοση των Θέσεων της ΚΕ στοιχείο προετοιμασίας του λαού

«Ο λαός μας ξέρει πως το Συνέδριο του ΚΚΕ και οι Θέσεις της ΚΕ πάντα είναι πολύ σημαντικές επεξεργασίες, πόσο μάλλον σήμερα, που οι ανταγωνισμοί σε όλη την κλίμακα της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά σε εξελίξεις που πρέπει ο λαός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει. Οι Θέσεις της ΚΕ συμβάλλουν σε αυτήν την προετοιμασία», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «όλοι οι κομμουνιστές, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και φίλοι θα γίνουν κρίκοι μιας ενιαίας αλυσίδας που θα φτάσει τη φωνή του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους, σε κεφαλοχώρια και λαϊκές γειτονιές σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και τη Δευτέρα που θα στοχεύσουμε σε χώρους δουλειάς όπως το Eνεργειακό Kέντρο της Μεγαλόπολης, μεγάλα εργοστάσια, νοσοκομεία, υπηρεσίες και άλλους χώρους δουλειάς».

Για την προετοιμασία της δουλειάς σημειώνει πως «υπάρχει άμιλλα για τον σ. που θα δώσει τους περισσότερους "Ριζοσπάστες", ενώ η προετοιμασία αυτής της δουλειάς φέρνει ενθουσιασμό και αισιοδοξία μιας και τα μέχρι τώρα μηνύματα δείχνουν πως όπου και αν απευθυνθούμε υπάρχει ανταπόκριση». «Αυτή η μάχη που θα δοθεί με όρους πανεξόρμησης μας φέρνει σε άμεση επαφή με πάρα πολύ κόσμο που αντικειμενικά αυτό βοηθάει και τον υπόλοιπο σχεδιασμό της ΚΟ. Με το "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι στο χέρι θα υπηρετηθεί και η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και ο στόχος να είμαστε πάνω από το 100% στο "κλείσιμο" της Δευτέρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ