Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ονομαστική ψηφοφορία για την πρωθυπουργική τροπολογία

Χτες, αργά το βράδυ, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι κατέθεσε αίτημα για να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας που αφορά τις εφάπαξ «παροχές» του «κοινωνικού μερίσματος» και την «αναβολή» του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, Από την κυβέρνηση διαρρεόταν πως πρόκειται για μία κίνηση του πρωθυπουργού «για να δείξει ότι η πρότασή του έχει ευρεία αποδοχή και θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση».

Νωρίτερα, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην αντιλαϊκή λίστα με τα προαπαιτούμενα, έκανε ειδική αναφορά και στην πρωθυπουργική τροπολογία, σημειώνοντας ότι τα περί 13ης σύνταξης είναι μία κοροϊδία. «Αν πράγματι θέλετε να δώσετε 13η σύνταξη», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι κατατεθειμένη στο νομοσχέδιο «η τροπολογία του ΚΚΕ, που προβλέπει την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Και καλούμε εδώ τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέσαμε ως ΚΚΕ. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι η θέση σας πάνω σε αυτό».

Να σημειωθεί ότι ενώ το ΚΚΕ έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία επειδή οι συνταξιούχοι έχουν ανάγκη ακόμα και αυτό το ψίχουλο, η «είδηση» που δινόταν από την ΕΡΤ ήταν ότι ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν την τροπολογία.

Από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Κατσώτης χαρακτήρισε αυτήν την πρόκληση «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ», τονίζοντας πως «είναι σαφέστατη η θέση μας ότι ψηφίζουμε και αυτήν την τροπολογία και την τροπολογία που παραδίδει τα παραχωρητήρια στους δικαιούχους του ΟΕΚ». Πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ πρέπει να ακούει καλύτερα και δεν θα πρέπει να πολεμάει το ΚΚΕ με αυτόν το βρώμικο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ