Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
Νέες τουρκικές προκλήσεις εντός πλαισίου ΝΑΤΟ

Συνεχίστηκαν και χτες οι τουρκικές προκλήσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 6 τουρκικά αεροσκάφη (τα 2 οπλισμένα) και 1 ελικόπτερο προχώρησαν σε 3 παραβάσεις και 6 παραβιάσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, εκεί ακριβώς που περιπολούν ΝΑΤΟικά πλοία, υποτίθεται προς έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, οι παραβάσεις και παραβιάσεις έγιναν και στον απόηχο υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά τις προηγούμενες δύο μέρες, και ενώ ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΑ, επισκεπτόταν χτες μονάδες στο Αιγαίο, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους.

Στο χαιρετισμό του, δε, προς το πλήρωμα της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι «η περίοδος που ζούμε είναι μία περίοδος πολύ σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων σε όλο το χώρο της Μεσογείου. Βλέπουμε ότι αλλάζουν οι ισορροπίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως εθνική δύναμη και ως συμμαχική δύναμη στο ΝΑΤΟ, παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Συνέδεσε έτσι ευθέως την κατάσταση στο Αιγαίο και τις Ενοπλες Δυνάμεις με τους επικίνδυνους για το λαό ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να τους υπηρετήσει, ανακηρύσσοντας ταυτόχρονα την ευρωατλαντική λυκοσυμμαχία εγγυητή... σταθερότητας, την ώρα που όλες οι προαναφερόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις γίνονται εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, υπό το βλέμμα της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο κατόπιν πρόσκλησης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ