Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποσχέσεις για παχυλά κέρδη στους ομίλους μοίρασε ο πρωθυπουργός

Σχόλιο για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από την Κρήτη

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κρήτη:

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Κρήτη θυμίζουν τις κούφιες εξαγγελίες προκατόχων του, όταν το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε την Κρήτη φέουδό του.

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία εξαγγελία για τις άθλιες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον τουρισμό, για τους ανέργους, για τις τιμές κόστους στα αγροτικά προϊόντα, τις απλήρωτες καταστροφές της παραγωγής, την ατελείωτη φοροληστεία, την απειλή των κατασχέσεων και τους εκβιασμούς των τραπεζών, για την άθλια κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία, για τους κινδύνους από την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, για όλα γενικά τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού. Τους υπέδειξε να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα.

Στην ουσία, ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοεργολάβους, στους μεγαλοξενοδόχους και τους "τουρ οπερέιτορ", τους μεγαλεμπόρους και τους εξαγωγείς του νησιού. Σε αυτούς μοίρασε υποσχέσεις για παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.

Οσο για τα διάφορα έργα που εξήγγειλε, που δήθεν θα βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων στο νησί, η απάντησή μας δίνεται από τη μαντινάδα:

"Τα όνειρά μου δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμά σας

Περιφρονώ τσ' αλήθειες σας, μισώ τα ψέματά σας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ