Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγουν δρόμο για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Η απόφαση για την υπόθεση «Lafarge», που εκδόθηκε χτες, προαναγγέλλει γενικότερη ένταση της αντεργατικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα

  • Την κατοχύρωση της σημερινής εργασιακής ζούγκλας και την παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σηματοδοτούν η χτεσινή απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την υπόθεση της «Lafarge» («Τσιμέντα Χαλκίδας») και η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι η κυβέρνηση θα «συμμορφωθεί με την απόφαση».
  • Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται στην αρχή της «ελευθερίας εγκατάστασης» των επιχειρήσεων, που κατοχυρώνεται από τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ και προβλέπει την άρση κάθε περιορισμού στην επιχειρηματική δράση για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Αμεση απάντηση από ταξικά συνδικάτα της Αττικής, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, χτες το απόγευμα, στο υπουργείο Εργασίας. Την απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να «πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων» τόσο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσο και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Η απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών περνούν μέσα απ' τον αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ