Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μάθημα χωρίς θέρμανση σε συνθήκες παγετού

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν την Τετάρτη οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ και του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, που έκαναν μάθημα για 3 μέρες, σε συνθήκες παγετού, σε αίθουσες χωρίς θέρμανση. Τον αγώνα των μαθητών χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ, καλώντας τους μαθητές να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που θεωρεί τη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων δαπανηρό έξοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος κινητοποιούνται για ζητήματα υποδομών. «Είναι προβλήματα χρόνων, που λόγω της συνεχούς μειωμένης χρηματοδότησης στην Παιδεία χρονιά τη χρονιά διογκώνονται. Μάλιστα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις για τρεις βδομάδες με συγκεκριμένα αιτήματα, ένα εξ αυτών και η θέρμανση, για τις οποίες τιμωρήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στέρηση εκδρομών», επισημαίνει το ΤΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το παράδειγμα με την κτιριακή υποδομή του συγκροτήματος δεν είναι το μόνο, είναι όμως χαρακτηριστικό και αποδεικνύει στην πράξη πού οδηγούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Παιδεία όλα τα τελευταία χρόνια. Δείχνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Η χρηματοδότηση της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό χρόνο με το χρόνο μειώνεται».

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να μη συμβιβαστούν με τις ελλείψεις. «Να συνεχίσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, κόντρα στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν. Χρειάζεται συνεχόμενη διεκδίκηση και αγώνας για να υπάρχει αποτέλεσμα. Να συντονίσουν τις δράσεις τους με τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Να δοθούν άμεσα χρήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θέρμανσης, να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές, ώστε να μην κινδυνεύει κανείς μαθητής. Να φτιαχτούν και να εξοπλιστούν τα περισσότερα εργαστήρια που δεν λειτουργούν. Με ευθύνη του κράτους αλλά και της Τοπικής Διοίκησης να δοθούν τώρα χρήματα, ώστε να φτιαχτεί νέο σύγχρονο σχολείο με όλες τις αναγκαίες υποδομές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ