Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονίες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος

Αλλος ένας αγωνιστής του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας δολοφονήθηκε από πληρωμένους φονιάδες. Πρόκειται για τον Εδερ Κουέτια Κόντα, που έπεσε νεκρός την Κυριακή στην πόλη Κορίντο στα νότια της χώρας, από πυρά μασκοφόρων που διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Ο Κόντα ήταν μέλος του κινήματος «Πατριωτική Πορεία» (Movimiento Politico y Social Marcha Patriotica) και γνωστό στέλεχος του αγροτικού κινήματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οπως καταγγέλλουν λαϊκές οργανώσεις το τελευταίο διάστημα, έχουν πυκνώσει οι δολοφονίες αγωνιστών, ιδιαίτερα σε περιοχές που μετά τη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), έχουν αποχωρήσει τα αντάρτικα τμήματα. Σε αυτές τις περιοχές, και με την ανοχή της κυβέρνησης, έχουν φουντώσει τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγαλοτσιφλικάδων και καπιταλιστών.

Η «Πατριωτική Πορεία» κάνει λόγο για 60 δολοφονίες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ συνολικά το 2016, όταν κορυφώνονταν οι διεργασίες για τον συμβιβασμό και την υπογραφή της συμφωνίας τερματισμού της ένοπλης σύγκρουσης, υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 117 αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ