Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βασικό καθήκον η κομματική οικοδόμηση στους στρατηγικούς κλάδους

Με πνεύμα αισιοδοξίας και συναίσθησης για τα σύνθετα καθήκοντα του επόμενου διαστήματος, πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Κυριακή 5 Μάρτη. Η Συνδιάσκεψη ολοκλήρωσε τις εργασίες της υπερψηφίζοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο και εκλέγοντας τη νέα Επιτροπή Περιοχής. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής εξελέγη ο Θανάσης Χαστάς. Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Η συζήτηση στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στον κλάδο της Ενέργειας, ενός από τους στρατηγικούς παραγωγικούς κλάδους. Εξετάστηκε πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση των Κομματικών Οργανώσεων με στόχο την κομματική οικοδόμηση στον κλάδο, καθώς ο τομέας της παραγωγής Ενέργειας και των ορυχείων εξακολουθεί να επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα και να καθορίζει τη φυσιογνωμία της περιοχής, παρά τις αναδιαρθρώσεις της τελευταίας πενταετίας.

Από αυτήν τη σκοπιά, εκτιμήθηκε η επίδραση της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, που επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια, εν μέσω σύγκρουσης συμφερόντων με παίκτες την κυβέρνηση, τους «θεσμούς», τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου που συμπράττουν με διεθνείς κολοσσούς, τη διοίκηση της ΔΕΗ κ.λπ. Πλάι σε όλους αυτούς συντάσσονται Τοπικές Αρχές, συνδικαλιστική αριστοκρατία, οικολογικές οργανώσεις.

Τονίστηκε στη Συνδιάσκεψη ότι στα ζητήματα της Ενέργειας διαμορφώνεται πιο σύνθετη κατάσταση, και κατά συνέπεια είναι ανεβασμένες οι ανάγκες για να αντεπεξέλθουν οι κομματικές δυνάμεις στον ιδεολογικό, πολιτικό αγώνα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι πρέπει με επιμονή η ΚΟ να σταθεί στην ανάδειξη, συνολικά και ολοκληρωμένα, της πρότασης του ΚΚΕ για τον κλάδο της Ενέργειας.

Από τη συζήτηση στη Συνδιάσκεψη αποτυπώθηκαν τα βήματα στην βελτίωση της οργάνωσης στην οικοδόμηση στους τόπους δουλειάς, σαν αποτέλεσμα και της πιο συγκεκριμένης και συντονισμένης προσπάθειας εδαφικών και κλαδικών οργανώσεων.

Επίσης, απασχόλησε ιδιαίτερα η πορεία των ανταγωνισμών στην περιοχή, η παρακολούθησή τους, η ανάδειξη του χαρακτήρα τους, οι κίνδυνοι για το λαό της χώρας μας και για τους λαούς της περιοχής, η ανάγκη οργάνωσης του λαού, ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Μάλιστα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, οι αναφορές στις Θέσεις της ΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων αποκτούν ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα. Στη Συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε ότι η όξυνση των ανταγωνισμών έχει σαν επακόλουθο - ανάμεσα στα άλλα - την αναμόχλευση των μειονοτικών ζητημάτων, την ανάσυρση στην επιφάνεια «εθνικών διεκδικήσεων», την έγερση ζητήματος αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης, των διαμορφωμένων συνόρων. Επισημάνθηκε ότι η παρέμβαση της οργάνωσης θα πρέπει να αναδεικνύει τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και στα γειτονικά κράτη. Οτι η πάλη ενάντια στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, πρέπει να διαπερνά τη δουλειά των σωματείων, των μαζικών φορέων. Οτι οι Οργανώσεις πρέπει να προσανατολίζονται σε κοινές παρεμβάσεις με αντίστοιχες οργανώσεις των γειτονικών κρατών, όπως βέβαια και η Κομματική Οργάνωση με τα αδελφά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ