Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να περάσει στο λαό ο πλούτος που παράγει

-- Μας θυμίζει ένας φίλος που παρακολουθεί την πολιτική και τη δράση σας και μου λέει: Εντάξει η κριτική, σαφής κ.λπ. Χρειάζεται και αντιπρόταση. Η αντιπρόταση για να μην περιμένουμε το σοσιαλισμό, τι έχετε κάνει στο επίπεδο της οικονομίας. Εχετε πει δηλαδή ότι χρειάζεται μίνιμουμ μισθός για τον καθένα 1.200, γιατί δεν φτάνει.

-- Και άλλα αιτήματα. Και προτάσεις νόμου έχουμε καταθέσει.

-- Οχι, εγώ λέω μόνο για τους μισθούς, συντάξεις και τα λοιπά. Την κουβέντα των ημερών. 1.200x14x5.000.000 που είναι ο ενεργός πληθυσμός μαζί με τους συνταξιούχους, βγάζει ένα αποτέλεσμα. Που θα τα βρούμε; Που θα τα βρείτε;

-- Ε! Να, είδατε που πάμε πάλι στο αδιέξοδο που λέει, αφού έτσι τα κάνανε, ας τα φάνε. Δηλαδή κάνανε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τους είπαμε πού θα τα βρούμε.

-- Οχι στο σοσιαλισμό. Τώρα..

-- Σας απάντησα πριν. Εδώ και τώρα, εάν τύχαινε να είμαι κυβέρνηση, θα κοινωνικοποιούσα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, γιατί πλούτος υπάρχει. Τα χρόνια της κρίσης που ο λαός μας, όλοι χάσαμε μισθούς, χάσαμε συντάξεις, χάθηκαν πάρα πολλά πράγματα, την ίδια ώρα υπήρχαν όμιλοι, συγκεκριμένοι, μεγάλοι, αρκετοί, οι οποίοι είχαν τεράστια κερδοφορία, με χρήματα που ούτε τα επένδυσαν φυσικά, όπως έλεγαν οι ίδιοι, εδώ. Αυτός ο πλούτος πρέπει να περάσει στο λαό. Εάν υπήρχε μια πρόταση τέτοια, γιατί τέτοιες προτάσεις είχαν και άλλες δυνάμεις πριν, μόνο που ήταν στα λόγια, σε συνθήματα, και εννοούσαν άλλα.

-- Κύριε Κουτσούμπα, εγώ, λέει στο μήνυμα κάποιος, είμαι εργάτης. Σε μία μελλοντική κατάσταση με το ΚΚΕ, πάλι εργάτης δεν θα είμαι; Τι θα αλλάξει; Τι μου υπόσχεται ο κύριος Κουτσούμπας;

-- Ε, εργάτης να είναι και όλη η κοινωνία, εργαζόμενοι θα πρέπει να είμαστε. Τι σημασία έχει; Δηλαδή ένας που παίρνει ένα πτυχίο από πανεπιστήμιο ή άλλος που παίρνει ένα από ΤΕΙ δεν πρέπει να δουλεύει στην παραγωγή; Αλλος θα δουλεύει στο επιστημονικό του αντικείμενο, με το μυαλό του, με τα χέρια του, με το κομπιούτερ, άλλος θα σχεδιάζει, άλλος θα ξέρει να δουλεύει τις μηχανές, όλες οι εργασίες είναι απαραίτητες. Μόνο που θα υπάρχει εργασία για όλους, θα υπάρχει μισθός, που μπορεί να είναι 800 ευρώ, που σήμερα δεν φτάνει και πάλι εκεί να είναι και πολύ καλός μισθός, να σου μένουν κιόλας που λέει ο λόγος, αφού θα έχει Υγεία δωρεάν, θα έχει Παιδεία δωρεάν, θα έχει πολιτισμό, αθλητισμό, μια σειρά άλλες παροχές, θα έχει πάμφθηνη αν δεν είναι δική του στέγη, διαμέρισμα, θα έχει πάρα πολύ φθηνές συγκοινωνίες, θα έχει πάρα πολλά πράγματα. Αυτά είναι που καθορίζουν και το εισόδημα και το τι θα έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ