Σάββατο 11 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πιο αποφασισμένος για Ελλάδα «φιλική στις επενδύσεις»

Το στίγμα της πιο πρόθυμης και αποφασισμένης δύναμης για την εφαρμογή των αναγκαίων για το κεφάλαιο καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προσπάθησε και χτες να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρακτορείο «Bloomberg».

Προσπαθώντας να παρουσιάσει τη στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου, στην οποία και η ΝΔ συμφωνεί, ως ζήτημα διαχειριστικής «ανικανότητας», είπε πως τα δημοσιονομικά μέτρα που συμφωνεί η κυβέρνηση με τους δανειστές αποτελούν «το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης», υπεραμύνθηκε της πρόθεσής του να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, ενώ εκτίμησε πως «ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται. Και θα σέρνεται γιατί δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση για να προσελκύσει η χώρα ξένες επενδύσεις». Ταυτόχρονα είπε πως «έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη θέση. Πρέπει να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, στο οποίο δεν πιστεύει», και αυτοδιαφημιζόμενος σαν ικανότερος αντιλαϊκός διαχειριστής έταξε ότι η ΝΔ θα προωθήσει ένα «εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος», «θα είναι πιο φιλική στις ξένες επενδύσεις», θα δημιουργήσει μια «ανταγωνιστική οικονομία» με χαμηλότερους φόρους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν το μήνυμα «η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις» («open for business»).

Προτάσσοντας κι άλλο ένα αίτημα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να περισσέψουν πρόσθετα κεφάλαια για ενίσχυσή τους, επανέλαβε ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, και υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμα «λίπος» στον δημόσιο τομέα, προετοιμάζοντας για νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες υπό τον μανδύα της μείωσης της σπατάλης.

Σημειωτέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης προγραμματίζει για την ερχόμενη Πέμπτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στο φόντο και δηλώσεων στελεχών της ΝΔ που ζητάνε διαφορετική τακτική και συναίνεση για να κλείσει γρήγορα η «αξιολόγηση». Μια ακόμα τέτοια δήλωση ήρθε χτες από τον Απ. Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που μιλώντας στον ρ/σ «Alpha» συμφώνησε μεν να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα, ζητώντας ωστόσο από τη ΝΔ «να εμφανίσει αντίμετρα». Επίσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις», αν και αναγνώρισε ότι «η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο και ρόλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χωρίς διακοπές» η αντιλαϊκή επίθεση (2021-06-24 00:00:00.0)
Πρεμούρα για τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» (2016-06-01 00:00:00.0)
Αποσιωπά τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων (2016-05-24 00:00:00.0)
Λανσάρεται ως ικανότερη για τις «σωστές μεταρρυθμίσεις» του κεφαλαίου (2016-05-17 00:00:00.0)
Ψύλλος στα άχυρα... (2016-05-14 00:00:00.0)
Επιμένει στα περί «ανικανότητας» της κυβέρνησης (2016-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ