Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Χωρίς διακοπές» η αντιλαϊκή επίθεση

Με διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι «οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος» έκλεισε ο Κυρ. Μητσοτάκης την τοποθέτησή του χτες στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο άναψε «πράσινο φως» στα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, και τα δύο για ψήφιση μέσα στο κατακαλόκαιρο, καθώς η κυβέρνηση «τρέχει» όλα τα «προαπαιτούμενα» για το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ευρωενωσιακό υπερ-μνημόνιο.

Διαφημίζοντας τον αντιλαϊκό «μεταρρυθμιστικό» οίστρο της κυβέρνησης της ΝΔ, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως τα δύο αυτά χρόνια «έχουμε προωθήσει συνολικά 187 σχέδια νόμου» που «έχουν γίνει νόμοι του κράτους, και βέβαια οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται ακάθεκτες με τη νέα δέσμη».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε το επόμενο πακέτο, που περιλαμβάνει τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, τις αντιδραστικές αλλαγές για την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, αλλά και αυτές για την «αναδιοργάνωση» της αστυνομίας, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στον «εχθρό λαό».

Παράλληλα, παρουσία και του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας, στη χτεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και ο νέος «αναπτυξιακός» νόμος που βρίσκεται στα σκαριά, υπό το φως και το Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και προβλέπει αντιλαϊκή επέλαση τα επόμενα χρόνια για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Στον «καμβά» αυτό, αργότερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόιερ, τον οποίο διαβεβαίωσε για μια «πορεία πολύ ισχυρής ανάπτυξης» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, όπως και για την «πολύ φιλόδοξη ατζέντα» της κυβέρνησης «σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή αλλά και την πορεία προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», νέα πεδία όπου το κεφάλαιο διαβλέπει διεξόδους και ευκαιρίες. Συζήτησαν εξάλλου για τα κονδύλια που αναμένεται να διοχετευτούν στους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα από το ευρεωνωσιακό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς η ΕΤΕπ θα έχει ρόλο «στη διαχείριση των επενδύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ